WHITEPAPER PUBLICATIE - BLOCKCHAIN, DE HYPE VOORBIJ!

Naar aanleiding van het event: “Blockchain en kansen binnen de overheid” van begin oktober bleven vragen binnenkomen bij Caesar Overheid over Blockchain. Vragen over wat Blockchain en Distributed Ledger Technology zijn. Hoe je tot Blockchain use cases komt, maar ook hoe je van concept naar experimentatie fase gaat. Kortom genoeg vragen om een whitepaper over te schrijven. Om deze reden lanceert Caesar het whitepaper met als titel: “Blockchain, de hype voorbij!”

In dit whitepaper hopen de schrijvers drie vragen te beantwoorden:

  1. Wat is Blockchain?
    Hier gaan we in op de technologie Blockchain, wat Digital Ledger Technology is en wat bijvoorbeeld digitaal vertrouwen is. Ook gaan we in op de werking van Blockchain en open en closed Blockchains.
  2. Wat gebeurt er binnen de (overheids)markt?
    In dit gedeelte geven we een overzicht van pilots welke plaatsvinden binnen de overheid. Hier kijken we naar de huidige situatie van een scenario, de impact en het concept van Blockchain en de waarde ervan.
  3. Hoe moeten wij als organisatie nu concreet beginnen?
  4. Hier geven we een aantal concrete tips om aan de slag te gaan met Disstributed Ledger Technology (DLT).


Meer informatie:

Benieuwd hoe Caesar kan helpen in het experimenteren en organiseren van Blockchain? Laat het weten in de comments en we nemen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Reageer op dit bericht