Skip to content

Werken bij Caesar Experts: Eduard Haaijer – deel 2

In Werken bij Caesar Experts vragen we diverse mensen uit ons team naar hun werk. Vorige week vertelde Eduard Haaijer over zijn werk bij Cannock, vandaag legt hij uit wat zijn werk bij REMONDIS inhoudt.

Eduard: “Zeven jaar geleden ben ik via Caesar Experts als fulltime medewerker gestart bij REMONDIS. Vandaag de dag werk ik er nog één dag per week. REMONDIS is een van de grootste afvalinzamelaars binnen Nederland. Hun core business ligt niet op IT-vlak, dus de afdeling waarop ik werk is niet zo groot. Dat zorgt voor veel afwisseling in mijn werk.”

Binnen REMONDIS heeft Eduard een grote variatie aan taken. Zo werkt hij aan de interface om salarissen uit te kunnen betalen, bouwt hij aan adresvalidatie van klanten en zorgt hij voor de juiste ontsluiting van data, waardoor de uitvoerende medewerkers hun werk beter kunnen doen.

REMONDIS is een van oorsprong Duitse organisatie. Voor hun Nederlandse afdeling gebruikt REMONDIS andere systemen voor hun HR processen, maar deze moeten wel gekoppeld worden aan het systeem in Duitsland. Ditzelfde geldt voor het gehele financiële proces. Door deze koppelingen hoeft informatie niet dubbel ingevoerd te worden. Door de kwalitatief hoogwaardige interface die Eduard bouwde hoeft er niet meer naar omgekeken te worden.

Verbinder bij de klant

Eduard: “Binnen REMONDIS zorg ik voor zowel development als beheer als consultancy. Ik ben daar echt onderdeel van de organisatie en daardoor ook een beetje een verbinder. Mensen komen makkelijk naar me toe met een probleem en ik help ze of verwijs ze binnen de organisatie door naar de juiste persoon”

Vanzelfsprekend gebruikt Eduard voornamelijk de Oracle stack in zijn werk bij REMONDIS, waaronder Oracle PL/SQL en Oracle APEX. Hij is wel voorstander om vanuit de problematiek van de klant met de juiste oplossing te komen. Ook wanneer die oplossing buiten Oracle ligt.

Eduard: “Ik kies altijd voor een oplossing die het best past. Het kan zijn dat ik iets uit Oracle moet halen en in een ander pakket moet zetten, maar dan ben ik even blij, want de juiste oplossing op de juiste plek levert de beste kwaliteit en daar ga ik voor.”

Anders naar problemen kijken

Eduard is trots op de kwaliteit van het werk dat hij aflevert. Het is wel eens voor gekomen dat hij iets heeft gebouwd waar hij ruim vijf jaar niet naar om hoefde te kijken. Hij merkt dat hij een unieke manier van denken heeft waardoor hij altijd op een andere manier naar een probleem kijkt. Hij zet mensen aan het denken en daagt ze uit om met een net even andere oplossing te komen.

Word jij ook warm van technieken als Oracle APEX en Oracle PL/SQL? En ben jij benieuwd naar hoe Eduard jou kan uitdagen om anders te denken? Bekijk dan hier onze vacatures.

Ben jij een Java Expert?

Wil je ons bekroonde team versterken? Laat dan van je horen, we zijn altijd op zoek naar nieuw talent.