Skip to content

Werken bij Caesar Experts: Ed Luijendijk

In Werken bij Caesar Experts vragen we diverse mensen uit ons team naar hun werk. Vandaag is Ed Luijendijk aan de beurt! Ed is al bijna 15 jaar werkzaam bij Caesar Experts. Hij heeft opdrachten gedaan bij een aantal grote klanten en is daarnaast een tijd lid geweest van de OR. Op dit moment ondersteunt Ed bij verzekeraar a.s.r. in een groot conversieproject.

Ed: “In maart 2018 ben ik bij a.s.r. gestart. Er liep al een project waarin er in een aantal fasen de polissen uit de oude mainframesystemen worden geconverteerd naar een moderne SaaS-oplossing. Ik werk in het tienkoppige centrale conversieteam als business informatie consultant (BIC). Met mijn collega’s ben ik de motor van het project, ik zorg ervoor dat alles rondom de conversie in beeld is, dat de werkzaamheden worden geconcretiseerd en natuurlijk ook dat ze op tijd gereed zijn. Inmiddels hebben we fase 2 succesvol afgerond, we zitten nu midden in fase 3, daarin wordt de laatste grote pluk polissen overgebracht naar het nieuwe systeem.”

Manusje-van-alles

In dit project heeft Ed contact met alle lagen van de organisatie. De ene dag spreekt hij de stuurgroep toe over strategische stappen, de dag erop gaat hij in gesprek met de acceptanten (verzekeringsbeheerders) om een oplossing te vinden voor bepaalde afwijkende polissen en daarna overlegt hij met de leverancier van de SaaS-oplossing om die oplossing te vertalen naar de techniek.

Ed: “Ik vind de opdracht waarin ik nu zit vooral leuk omdat ik voortdurend met nieuwe aspecten word geconfronteerd, me daar snel in moet verdiepen en dan de vertaalslag ga maken van dat aspect naar ons centrale project. Ik heb met de volledige keten binnen a.s.r. te maken: Acceptatie, Product Management, Applicatief Beheer, de financiële kolom, Datawarehouse, Extranet en ga zo maar door. Daarnaast is er natuurlijk nog de leverancier. Naast het centrale project draaien een half dozijn nevenprojecten waarbij ik ook regelmatig word betrokken.”

Trots op zijn werk

Ed is bijzonder trots op hoe hij mag optreden als regievoerder tijdens de generale repetities en de uitvoering van conversie fase 2. Het was een spannende operatie waar hij als spin in het web de vele betrokken partijen aanstuurde, de go/no-go’s aan de stuurgroep voorlegde en daarnaast de uiterst nieuwsgierige organisatie regelmatig voorzag van updates. Bij de onvermijdelijke onvoorziene problemen functioneerde Ed als centraal contactpersoon en uiteindelijk is fase 2 van het project succesvol neer gezet.

Ed: “We zitten nu midden in fase 3. Dit is de laatste fase waarin externen worden betrokken. Na de livegang van fase 3 zal ik nog enige weken nazorg verlenen en daarna is mijn inzet bij a.s.r. waarschijnlijk afgerond. In de aanloop daarnaartoe ga ik met mijn collega’s bij Caesar op zoek naar een nieuwe passende opdracht. Dat is het leuke aan detachering: je kunt bij zoveel verschillende organisaties binnenkijken zonder dat je een heel sollicitatieproces door moet lopen.”

Ed’s hoogtepunt van de 15 jaar dat hij bij Caesar werkt, is voor hem de periode dat hij in de ondernemingsraad zat. Ed: “We hebben als serieuze gesprekspartner kritisch meegedacht met de organisatorische wijzigingen die werden voorgesteld. Daardoor hebben we een aantal oplossingen kunnen laten doorvoeren, die in onze ogen het succes van de wijzigingen hebben vergroot. Indirect werden hierdoor de belangen van de medewerkers gediend.”

Wil jij ook graag binnenkijken bij verschillende organisaties zonder dat je continu een nieuwe baan moet zoeken? Dan is Caesar Experts de plek voor jou!  Onze vacatures vind je hier.

Ben jij een Java Expert?

Wil je ons bekroonde team versterken? Laat dan van je horen, we zijn altijd op zoek naar nieuw talent.