Skip to content

Stagelopen in coronatijd

Stagelopen in coronatijd

Stagelopen in Coronatijd

Onze twee stagiairs, Christian en Achraf, zijn allebei net afgestudeerd na een bijzondere stage bij Caesar Experts. Want wat begon als een gewone eindstage werd door corona een onvergetelijke tijd. Hoe is het hen bevallen en hoe pak je de draad weer op als je midden in je stageperiode ineens thuis aan de slag moet? We spraken de mannen over hun ervaring bij Caesar Experts.

Christian kwam de Caesar Groep tegen tijdens de stagemarkt: “Ik had allerlei papieren bij me en Caesar was de enige die een map had waar ik alles makkelijk in kon meenemen. Daarin zat ook het waardenboekje en de stageopdrachten die open stonden bij Caesar. Na een gesprek met Marit en Niels had ik een goed gevoel dus ik besloot er voor te gaan.”

Ook Achraf was meteen enthousiast: “De eerste indruk die ik kreeg was positief. Nu mijn stage erop zit kan ik dat alleen nog maar verder bevestigen. Caesar geeft stagiaires de kans om zich te kunnen ontplooien, ondanks dat ze zelf geen software ontwikkelen.”

Teamavond

Net na de start van hun stage vond de teamavond van Caesar Experts plaats, uiteraard werden de stagiairs daar ook voor uitgenodigd. Achraf: “We gingen met elkaar eten en bowlen, dat was heel gezellig en zo leerde ik iedereen snel kennen”. Christian: “De mix tussen serieus bezig zijn met je opdracht en af en toe gewoon even lol hebben met elkaar is heel fijn bij Experts. Als ik niet verder kwam met mijn verhaal zeiden ze bijvoorbeeld dat ik even lekker naar buiten moest gaan om een rondje te lopen. Daardoor raakt je hoofd leeg en werk je daarna veel relaxter verder aan je scriptie.”

Lockdown

En toen kwam de lockdown en moesten de mannen thuis werken. Christian: “Ja, dat was soms wel even schakelen, hoewel ik thuis een goede werkplek heb, was ik wel sneller afgeleid. Mijn stagebegeleider had door het coronavirus meer werk vanuit zijn opdrachtgever, maar er was altijd wel iemand die tussen de bedrijven door tijd had om mijn vragen te beantwoorden. Daar was ik heel blij mee.”

Achraf vult aan: “Ik woon nog thuis dus het was wel druk met twee jongere broertjes. Zodra het mocht ben ik weer naar kantoor gegaan omdat ik daar beter meters kon maken. Het overleg met mijn begeleider ging via Teams, ik merkte dat ik het soms lastig vond om hem te storen tijdens zijn werk, maar net als bij Christian was er altijd wel iemand die me verder kon helpen.”

Al met al was de stage van Achraf en Christian dus samen te vatten als een heuse rollercoaster. Maar beiden zijn ze – ondanks de loopings en de vrije val – geslaagd met een ruim voldoende en daar zijn wij als Caesar Experts hartstikke trots op.

Ook stagelopen bij Caesar Experts?
Neem contact op met Marit Oude Engberink via recruitment@caesar.nl

Ben jij een Java Expert?

Wil je ons bekroonde team versterken? Laat dan van je horen, we zijn altijd op zoek naar nieuw talent.