Skip to content

Werken bij Caesar Experts: Cees van Leenen

In Werken bij Caesar Experts vragen we diverse mensen uit ons team naar hun werk. Vandaag is Cees van Leenen aan de beurt! Cees is in juni 2020 begonnen als Java developer bij Caesar Experts. Hij werkt nu bij zijn tweede klant en is daar in een team van zes man verantwoordelijk voor het bouwen van koppelingen van een grote database naar diverse systemen binnen de organisatie. 

“Ieder systeem wil net een ander stukje informatie hebben, dat ik moet vertalen vanuit de database. Alhoewel het leggen van een koppeling heel makkelijk klinkt, komt er toch meer bij kijken dan in eerste instantie wordt gedacht. Veel koppelingen zijn nu nog gebouwd met behulp van XSLT en deze moeten gerefactored wordenVerder worden alle uitgaande berichten gevalideerd aan onze XSD. Er wordt bepaald welke gegevens we eruit halen en hoe we dit in een nieuw bericht wordt gezet, zodat het doorgestuurd kan worden.” 

Cees werkt in zijn huidige project in Apache CamelJava 8 en rabbitMQ. Verder krijgt hij veel te maken met REST services. Ook wordt er langzaam een overgang gemaakt naar Azure en Kubernetes. In die laatste techniek heeft hij zelf kort geleden een cursus afgerond, hier zou hij dan ook graag meer van willen leren en dit hoopt hij binnen zijn huidige project te kunnen doen. 

“Wat ik  erg leuk vind, is dat ik de gehele flow mag maken. Vaak werk je bij een klant aan een webapplicatie en ben je verantwoordelijk voor de frontend óf de backend. Bij mijn huidige klant ben ik verantwoordelijk voor de gehele koppeling, van voor naar achter. Dat maakt dit een leuke uitdaging.” 

Omdat Cees verantwoordelijk is voor het geheel, is het makkelijker om de koppelingen te  testen. Hierdoor weet Cees meteen of dat wat hij gebouwd heeft ook daadwerkelijk functioneert. Hij is trots op de eerste koppeling die binnenkort in productie gaat. 

Cees zou Caesar Experts omschrijven als een professionele organisatie, waar een groot saamhorigheidsgevoel heerst. Hij is zelf dan ook altijd bereikbaar voor vragen van andere Experts. Met zijn backend expertise op het Java vlak, kan hij iedere collega goed op weg helpen. 

“Als je bij Caesar Experts wilt werken, is het belangrijk dat je goed meedenkt met de klant en een professionele instelling hebt. En natuurlijk willen we dat je de nodige kennis in huis hebt, bijvoorbeeld Java 8. Je hoeft niet overal Expert in te zijn, maar je weet wel welke frontend technieken er zijn en wat ze doen. Een Expert bij Caesar heeft zich in ieder geval ingelezen!” 

Ben jij een Java Expert en wil je ook een leuke uitdagende opdracht? Onze vacatures vind je hier.

Ben jij een Java Expert?

Wil je ons bekroonde team versterken? Laat dan van je horen, we zijn altijd op zoek naar nieuw talent.