Skip to content

Orde in het applicatie-landschap

Orde in het applicatielandschap

De integratiespecialisten van Caesar Experts/Syntegration scheppen orde in het applicatielandschap.

De Caesar organisatie bestaat meer dan 25 jaar en hebben in die tijd veel ervaring opgedaan in symteemintegratie. We organiseren op ons kantoor kennissessies op het gebied van systeemintegratie. Recent hebben wij een bijeenkomst voor Dutch NiFi User Group gehost. Collega Raymond Meester, Senior Integration Consultant, is een van de organisatoren van dit event, waar we samen met alle deelnemers de uitdagingen op het gebied van open source NiFi hebben besproken.

Applicaties hebben meestal een beperkte businesswaarde. Voor een organisatie gaat het om de bedrijfsprocessen die bovenop de applicaties draaien. Bedrijfsprocessen vereisen de inzet van meerdere applicaties en die moeten onderling veilig data kunnen uitwisselen. Integratie vindt traditioneel plaats vanuit de applicaties, maar deze manier van integreren is rigide en tegelijkertijd weinig flexibel. Het gevolg is een onoverzichtelijke spaghetti van verbindingen. Als het proces verandert door nieuwe applicaties zorgt dat voor hoge kosten en lange doorlooptijden van projecten, en dat is precies waar onze integratiespecialisten dagelijks aan werken om dat te voorkomen.

Integratietechnologie

Een integratielaag faciliteert de technische interfaces voor bedrijfsprocessen. Het zorgt voor een eenduidige en flexibele manier om organisatiedoelen te realiseren. Een integratielaag is op verschillende manieren toe te passen, zoals met code (Java Code/Apache Camel, etc.) of met een platform, zoals Apache NiFi.

Een integratieplatform staat midden in het applicatielandschap en moet jouw business doeleinde ondersteunen. Bij het uitvoeren van projecten onderzoeken wij bij Syntegration altijd samen met de klant eerst welke integratietechnologie het beste aansluit bij de integratielaag van de gebruikte applicaties, om hier vervolgens de juiste keuzes in te maken.

Wij adviseren over de keuze van de best passende integratie omgeving denk aan  API Management, ESB Tooling, koppelingen, etc. Je kunt ook bij ons terecht voor informatie over aanvullende tooling of een risk assessment van jouw huidige omgeving. Onze integratie architecten bieden hulp bij:

  • de analyse van het applicatielandschap en het ontwerp van de integratie architectuur;
  • de keuze van een integratieplatform;
  • migratie van het ene naar het andere integratieplatform;
  • development van de integratie oplossingen;
  • de inbeheername en het beheer van de integratie oplossing.

Kortom, moet jij de beschikking hebben over up-to-date data, meerdere kritieke applicaties en/of legacy systemen, neem dan contact met ons op en laten wij samen eens kijken naar de mogelijkheden om de spaghetti bij jou te herstructureren.

Ben jij een Java Expert?

Wil je ons bekroonde team versterken? Laat dan van je horen, we zijn altijd op zoek naar nieuw talent.