Skip to content

Trends en ontwikkelingen van Microsoft Inspire

Met 3 collega’s vertrok ik naar Washington D.C. voor Microsoft Inspire 2017. Inspire, voorheen de Worldwide Partner Conference (WPC) genoemd, is bedoeld voor Microsoft partners van over de hele wereld. En die kwamen ook dit jaar weer in grote getalen: Zo’n 17.000 deelnemers uit meer dan 100 landen reisden af naar Washington! In deze blogpost vertel ik over de trends en ontwikkelingen waar veel nadruk op lag tijdens Inspire, namelijk:

Trend 1: Digitale transformatie is big business

Tijdens Microsoft Inspire was er waanzinnig veel aandacht voor de digitale transformatie die bedrijven en industrieën nu ondergaan en de immense bedragen die daaraan (kunnen) worden verdiend. Een grote verandering is het doel om technologie in te zetten: In het verleden gebruikten we technologie om de technologie, nu zetten we technologie veel bewuster in om impact te maken op de samenleving.

Trend 2: Het belang van cyber security en privacy

Brad Smith, Chief Legal Officer, deed de vision keynote op dag 3 waarin veel aandacht was voor de digitale transformatie (ook wel de 4de industriële revolutie genoemd) die wij als Microsoft partners doormaken en waar we onze klanten ook in ondersteunen. We krijgen daardoor met een enorm groeiende hoeveelheid data -vooral in de cloud- te maken die goed beveiligd moet worden. Zeker met de cyberaanvallen van de laatste tijd ((non)petya, wannacry) moet je je data extra goed beschermen.

Oorlogen zullen in de toekomst steeds vaker worden uitgevochten met cyberaanvallen in plaats van wapens. Hiervan hebben we de laatste tijd al meerdere voorbeelden gezien. Databeveiliging gaat daardoor de komende tijd een steeds grotere rol spelen. Brad waarschuwt: Als je je daar als ondernemer niet op voorbereidt dan ben je over een paar jaar out of business.

Trend 3: de onschatbare waarde van data

Data wordt al langer ‘het nieuwe goud’ genoemd. Ook Microsoft CEO Satya Nadella gebruikte deze beschrijving tijdens zijn vision keynote van dag 1 en voegde eraan toe “Data has gravity”. We gebruiken data tegenwoordig niet alleen om in het verleden te kijken, maar ook om proactief te acteren op toekomstige gebeurtenissen. Hierdoor neemt de waarde van data razendsnel toe. De hoeveelheid beschikbare data in de wereld groeit dan ook dagelijks met onwaarschijnlijk grote hoeveelheden.

Van ‘Mobile first/ Cloud first’ verschuift de focus van Microsoft naar ‘Intelligent cloud’ en ‘Intelligent edge’. Slimme apparaten (zoals een wasmachine die je bedient met een app, een koelkast die zijn voorraad bijhoudt of simpelweg een smartphone of laptop), ook wel de Intelligent edge genoemd, verzamelen een enorme hoeveelheid data. Deze data wordt slimmer gemaakt door gebruik van bijvoorbeeld machine learning en vervolgens opgeslagen in de Intelligent cloud.

Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on email

Delen

Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on email

Recente berichten