Er kunnen allerlei redenen zijn waarom er een variatie aan applicaties binnen jouw organisatie in gebruik zijn: digitale transities, het niet afstand kunnen (of willen) doen van verouderde systemen of wellicht is er sprake van schaduw-IT. Binnen Caesar Experts hebben wij de kennis en ervaring van onze integratie experts samengebracht in één team: Syntergration. Zij scheppen orde in jouw applicatielandschap.
Organisaties waar verschillende applicaties data tussen systemen uitwisselen staan voor een uitdaging. In de praktijk zijn het vaak tijdrovende en handmatige handelingen, die ook nog eens foutgevoelig zijn. Als een bedrijf dit proces niet goed onder de knie heeft, is de kans groot dat dit resulteert in niet-consistente data. Juist voor de organisaties die worstelen met hun integraties van of tussen hun systemen, kan Syntergration de helpende hand bieden.
Dat veel organisaties bezig zijn met het integreren van applicaties, bleek ook uit de gesprekken die we in januari voerden met verschillende partijen tijdens de Webwinkelvakdagen in Utrecht. Om de concurrentiestrijd te kunnen winnen moeten zij alle backoffice processen aan elkaar kunnen knopen, zodat ze bestellingen foutloos, snel en tegen de laagste kosten kunnen uitvoeren.
Realiseren van integratieprojecten
Een van de klanten waar Syntergration de integratie van applicaties mogelijk maakt, is een top 3 retailer van Nederlandse bodem. Deze klant gebruikt voor hun online activiteiten – uiteenlopend van betalingen tot kredietbeoordelingen en leningen die geïntegreerd dienen te worden – een verscheidenheid aan applicaties. Uiteraard draaien hiernaast ook Warehouse Management Systemen (WMS) en Transport Management Systemen (TMS).
Syntergration maakt daarvoor gebruik van het integratieplatform Sonic van Aurea. Syntergration regelt verschillende zaken voor integratie met Sonic, zoals architectuur, ontwikkeling en development en beheer. Dit allemaal inclusief 24/7 remote support vanuit het hoofdkantoor van Caesar Experts in Utrecht. Uiteraard staan onze specialisten ten tijde van de coronacrisis ook garant voor dezelfde service als gebruikelijk.
In het geval van de eerdergenoemde klant is Sonic een uitloopmodel. Daarom heeft de klant in overleg met Syntergration besloten om een project te starten waarbij ze Sonic migreren naar onder andere Apache NiFi en Apache Camel. Voor Apache Camel heeft Syntergration zelf een webapplicatie ontwikkeld, genaamd Assimbly. Met behulp van Assimbly wordt het configureren van een koppeling eenvoudiger en hoeft het niet opnieuw ontwikkeld te worden.
Syntergration als kennis- en implementatiepartner
Bedrijven die de Apache open source projecten steunen, hebben hier meestal zelf een commercieel product bovenop gemaakt. Syntergration ondersteunt onder meer:
- Apache NiFi – Cloudera Dataflow Platform
- Apache Camel – Red Hat Fuse
- Apache Camel – Talend ESB
- Apache Camel – Caesar Assimbly
Elk bedrijf is uiteraard vrij om te kiezen voor (gratis) open source software of voor een commercieel alternatief. Bij open source staan bedrijven er uiteraard wel alleen voor. Bedrijven met genoeg ontwikkelaars en focus op IT kiezen hier vaak voor. Bij issues of ontbrekende functionaliteiten moeten ze het dan wel zelf oplossen.
Veel andere bedrijven die niet over de benodigde resources beschikken en of dit niet als core business beschouwen, kiezen meestal voor een commercieel product of een combinatie van beiden. Caesar Experts fungeert in dit verband als kennis- en implementatiepartner.