Skip to content

Microsoft introduceert Office 365 F1 tijdens Ignite

Microsoft heeft op Ignite in Orlando tal van aankondigingen voor de zakelijke markt gedaan. Microsoft voegt het pakket F1 toe aan zijn Office 365 aanbod. Microsoft richt zich hiermee op “Firstline Workers”. Deze medewerkers hebben vaak niet de gehele functionaliteit van Office 365 nodig, denk hierbij aan de uitgebreide functionaliteit van het Officepakket. Met F1 biedt Microsoft de oplossing om Office, Skype en e-mail te gebruiken via de browser. Zo zijn de medewerkers overal en op elk device bereikbaar en is het volledige Officepakket niet nodig.

Voor wie is Office 362 F1 bedoeld?

F1 is er voor medewerkers die contact hebben met de klanten van een organisatie, de Firstline Workers wie zich echt bezighouden met de operatie. Denk hierbij aan productie, detailhandel, gezondheidszorg, overheid en vele andere instanties. Denk bijvoorbeeld aan logistieke medewerkers, die vaak een planning hebben die overal en altijd beschikbaar moet zijn, uren willen registreren of de ontwikkelingen rondom de organisatie willen volgen. Dit kan met de Office 365 F-abonnementen. Hiermee heb je toegang tot SharePoint intranet, e-mail en agenda, maar ook rooster en taakmanagement via StaffHub. Aan het einde van deze blogpost zal ik hier wat dieper op ingaan.

Welke diensten worden met dit abonnement geleverd?

Er zijn verschillende Online Services waarbij men gebruik kan maken van F1, denk hierbij aan Microsoft StaffHub, e-mail en agenda via Outlook Online, Skype voor bedrijven Online, Microsoft Teams, OneDrive voor bedrijven, intranettoegang via SharePoint Online, Yammer, PowerApps en Microsoft Flow.

Waarom is Office 365 F1 voordelig voor uw organisatie?

F1 biedt uitkomst voor Firstline Workers tegen een lager vast tarief. Zo kunnen deze medewerkers ook samenwerken met de rest van de organisatie, zonder een duur maandabonnement af te sluiten waarvan ze niet alle onderdelen gebruiken. StaffHub is hierbij wel één van de meest in het oog springende tools voor deze medewerkers (en hun managers).

Wat is Staffhub en waarvoor kunt u het gebruiken?

StaffHub is een lichte applicatie voor alle apparaten. Werknemers kunnen via de applicatie roosters bekijken, hun diensten aanbieden, verlof aanvragen en diensten wisselen. De manager van de afdeling kan bijvoorbeeld uren bijhouden in deze app. Daarnaast kunnen ze in de app een chat starten, nieuwsberichten delen of documenten raadplegen. StaffHub maakt het gemakkelijker voor managers om ploegenroosters voor hun team te maken, te updaten en te beheren, waardoor dit arbeidsintensieve proces gestroomlijnd wordt. Het is een duidelijke, lichtgewicht oplossing die voor organisaties met een simpel dienstenrooster beschikbaar is. Integratie met ERP-pakketten is helaas (nog) niet mogelijk. Weten hoe wij jou als CSP-partner kunnen helpen? Bekijk hier wat wij doen op het gebied van collaboration in de cloud.
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on email

Delen

Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on email

Recente berichten