Skip to content

Logius geeft goede voorbeeld: succesvolle cloudmigratie naar Oracle

Logius zet als eerste overheidsorganisatie de stap om te migreren naar de Oracle Cloud. Frans Rumphorst is servicemanager bij Logius (via Caesar Experts) en vertelt over deze migratie:

“Ik ben trots op deze migratie, die we samen met Ordina en Equinix in slechts drie maanden gerealiseerd hebben. Een overstap van dergelijke omvang naar de public cloud is nog niet eerder voorgekomen. Dankzij de Fastconnect netwerkverbinding van het Diginetwerk naar de public cloud, kunnen ook andere overheidsinstanties hier gebruik van maken. Het mooiste is als zo’n oplossing ook voor anderen toegankelijk wordt!”

DigiInkoop
Als servicemanager bij Logius beheert Frans DigiInkoop; een centrale inkoop applicatie waar alle grote ministeries gebruik van maken. “Ik liep al een tijdje met het idee rond. Bij mijn aantrede heb ik een scan gedaan van de applicatie bij Logius om erachter te komen welke uitdagingen me te wachten stonden.

Er was flink wat onderhoud nodig en ik vroeg me af: hoe kunnen we het onszelf gemakkelijk maken? Je hebt een omgeving nodig die flexibel, schaalbaar en veilig is. Het moet aan heel veel kwalificaties voldoen om dat onderhoud te kunnen plegen. Dan is het beter om eerst te migreren door middel van een Lift&Shift naar de Cloud, zodat het onderhoud makkelijker en bovendien ook goedkoper te plegen is”.

Logius werkte hiervoor samen met applicatiebeheerder Ordina en koppelnetwerkaanbieder Equinix. Dankzij een strakke deadline en een Agile projectaanpak is het gelukt de migratie in drie maanden af te ronden, begin juli was deze reeds compleet. Door de migratie is

  • de technische beheerbaarheid vergroot
  • de veiligheid (nog steeds) op orde
  • de beschikbaarheid en continuïteit verbeterd
  • de schaalbaarheid vergroot

Dat zijn resultaten om trots op te zijn! Inmiddels is het bekend dat het goed verlopen is en nu zijn er ook andere overheidsinstanties die interesse hebben in de learnings van deze migratie. Dankzij de netwerkverbinding die maar eenmalig gelegd hoeft te worden, kunnen zij nu makkelijker volgen.

Wil jij ook bijdragen aan soortgelijke Oracle projecten?
Check dan onze vacatures!

Ben jij een Java Expert?

Wil je ons bekroonde team versterken? Laat dan van je horen, we zijn altijd op zoek naar nieuw talent.