Waarom een design?

Een goede website of applicatie begint bij een goed ontwerp. Dit is een essentieel onderdeel om de user experience onvergetelijk te maken. Na het bepalen van het doel en de doelgroepen is dit de volgende stap in het proces en het begin van de ontwikkeling. En een goed begin is het halve werk.

Waarom Caesar Experts

Wij geloven er in dat de ontwikkeling al begint in de conceptfase. Hier denken we mee over op welke manier de doelgroep het beste aan te spreken is. Zowel in concept als in design. De basis van ieder ontwerp is de gebruiker. Onze experts zijn op de hoogte van de laatste trends en best practices op het gebied van user experience design. Dit proces doen we samen, want jij kent je klant het best.

UX Design
Begin met een goed ontwerp

User Experience Scan

Soms kan het mogelijk zijn om een bestaande website of applicatie in een nieuw jasje te steken. We kunnen een scan doen die inzicht geeft of je website of applicatie nu functioneel, gebruikersvriendelijk en duidelijk is. Voldoet het nog aan de huidige standaards en usability normen? U krijgt een rapport met daarin de quick wins, algehele uitstraling en beleving, concrete verbetervoorstellen, uitleg voor je ontwikkelteam en daarbij een visie op online kansen voor jouw organisatie.

Workshops

Workshop

We geven ook workshops om jouw organisatie te ondersteunen in het genereren van nieuwe innovatieve ideeën. De beste ideeën creëer je wanneer iedereen betrokken is, vooral de eindgebruiker. Wil je hier meer over weten, neem dan contact op met onze business consultant.

Functioneel ontwerp

Een website of app bouwen lijk best makkelijk, maar veel organisaties verslikken zich nog altijd hierin. Het bouwen van een professionele website of app kent volgens ons een aantal vaste stappen: bepaal het doel en de doelgroep en leg alle wensen vast, maak een interaction design waarin de gebruiker op de beste manier de doelen per pagina of functie zal halen en maak het functioneel ontwerp af met een visueel design. Dit functioneel ontwerp kan getoetst worden en zelfs al getest worden. Dan komt het bouwen en het verzamelen en maken van de content.

En toch zien we dat het vaak mis gaat. Cruciale stap in het bouwen blijkt dan vaak het Functioneel Ontwerp. De noodzaak daarvan ontgaat de klant nog wel eens. ‘Dit is wat ik wil, en dat is toch niet zo ingewikkeld, maak dat even’, is de gedachtegang. Wij kunnen je helpen met een functioneel ontwerp, maar kunnen natuurlijk een echte meerwaarde bieden als we het hele proces samen doorlopen.

Stap 2 - Design
Pixel Perfect Design

Op de pixel perfect

Je hebt een mooi design gekregen van een bureau voor je nieuwe website, maar nu moet dit nog vertaald worden naar front-end (html, css, javascript). We kunnen dit design voor je omzetten, waardoor je alle elementen voor je website of applicatie op maat hebt en klaar zijn voor gebruik. Neem contact op om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Bij User Experience design ligt de focus op het creëren van boeiende, plezierige en betekenisvolle gebruikerservaringen. Interaction Design is de gebruiksvriendelijkheid ontwerpen en een belangrijk onderdeel van de User Experience.

Meer informatie

Meer informatie over wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Of wil je een keer een gesprek hierover? Neem contact op met Bjorn.