Oracle

‘s Werelds grootste business to business softwareleverancier. Begonnen als database leverancier via autonome groei, eigen ontwikkeling en overname doorgegroeid tot ERP leverancier, hardware, middleware leverancier. Door de overname van Sun ook actief in hardware en inmiddels ook het meest uitgebreide Cloud portfolio dat zowel Infrastructrure as a Service als Platform as a Service en Software as a Service omvat.

Oracle staat bekend om zijn technologisch superieure producten die door continue omvangrijke investeringen in research and development voorop blijft lopen t.ov. de concurrentie. In de Gartner Magic Quadrants scoren de Oracle producten dan ook altijd goed op zowel de “vision” als de “abillity to execute. “

Als voorbeeld is te noemen dat Oracle recent op Oracle Open World de autonomous “selfdriving” database geannonceerd heeft. Deze database beheert zichzelf, zonder dat menselijke ingrepen nodig zijn. Op die manier helpt Oracle haar klanten opnieuw in het besparen van kosten en het verbeteren van de functionaliteit van de producten.

Al meer dan 20 jaar ervaring en ondersteuning van aansprekende bedrijven en organisaties in Nederland zoals BMW, Van Oord etc.

Modernisatie Oracle omgeving

Jouw Oracle omgeving moderniseren? Dat kan natuurlijk op verschillende manieren.

We leven in een snel veranderende IT-wereld.
Ondertussen draaien je stabiele, uitontwikkelde Oracle omgevingen gestaag door.

  • Kan en wil je daar nog wat mee?
  • Hoe lang levert Oracle er nog support op?
  • Zijn mijn licenties nog op orde en voor hoe lang?
  • Kan het goedkoper?
  • Kan het sneller?
Eén van de mogelijkheden om de omgeving te moderniseren is afkomstig uit de Oracle Database zelf, namelijk Oracle Apex.

Oracle Application Express

Oracle Application Express is een low-code software-ontwikkelingsomgeving gebaseerd op, en sinds versie 11g integraal onderdeel van de Oracle-database. Met Apex kan een zeer korte ontwikkelcyclus gerealiseerd worden voor gebruikersvriendelijke responsive web-gebaseerde applicaties en mobiele toepassingen. De schaalbaarheid is bijna gelijk aan die van de onderliggende database: het framework zelf voegt slechts 0,04 seconden overhead toe aan een pagina-aanvraag. De efficiëntie van de onderliggende query's bepaalt dus grotendeels de responsetijd.

Oracle Application Express kan geïnstalleerd worden op Oracle versies 9.2 of hoger; vanaf 11g (Apex V3.02) wordt het zelfs voor geïnstalleerd meegeleverd met de database. Ook de licentievrije XE Oracle Express Edition versie van de database ondersteunt Apex (2.1). Apex applicaties kunnen desgewenst ontwikkelt en geïmplementeerd worden in Oracle Database Cloud Service.

Oracle banner
Neem contact op met Joost voor de mogelijkheden

Geïnteresseerd of wil je meer weten?

Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste antwoorden voor jouw organisatie. Antwoorden die altijd meerwaarde in het bedrijfsproces moeten opleveren.

Neem eens contact op met Joost voor meer informatie of een afspraak.