Help, ik vertrek naar de cloud!

Ik vertrek. Verhalen om van te smullen. Dagdromers die roekeloos emigreren. Met de bingokaart in de hand vinken we alle tegenvallers af. De taal blijkt een probleem? Bingo. De bouwvergunning is nog niet rond? Check. Dan zijn er de legio niet nagekomen afspraken, houden de bouwvakkers voortdurend siësta en zijn de avonturiers moe. Hondsmoe. Mooi leedvermaak. Juist omdat het misgaat. Loopt het gesmeerd, dan worden we jaloers. Want dan had jij daar ook kunnen zitten. Met je bed and breakfast tussen de olijfbomen in de zon. En terwijl je je gasten uitzwaait naar het regenachtige Nederland, ontkurk jij een mooie Chianti Classico, omdat het volgende onderhoudende gezelschap arriveert. Hou dat beeld vast. Zo’n geolied leven. Of, om het op de business te gooien: een geoliede organisatie. En dan met name op het gebied van IT. De cloud, die je kan verlossen van alle kopzorgen rond het beheer en het up-to-date houden van je infrastructuur, je verouderde software. En straks de hardware. De cloud, die je redt van dat eenzame eiland waarop je nu opereert, zonder connecties of interacties met andere platforms of systemen.

Angst

Nou is de cloud inmiddels mainstream, maar nog niet voor iedereen. De belangrijkste oorzaak? ‘Ik vertrek’-angst. Bang voor de migratie. De bingokaart met alle valkuilen: hoge, uit de hand lopende kosten, het onveilige gevoel van gedeelde servers. Is het echt nodig? Laten we het nog maar even aankijken. Dat gevoel. Een gemiste kans. Want je doet je organisatie te kort. Zeker met de Autonomous Database. Revolutionair databasebeheer door de technologie zelf: zelfsturend, zelfbeveiligend en zelfherstellend. Je DBA-ers hoeven zich niet langer bezig te houden met back-ups, het oplossen van problemen, de beveiliging en allerlei ander beheer. Denk je in: foutloos datamanagement. Altijd goede performance. Flexibiliteit, snelheid en uitwisseling van data. Van klantgegevens tot verkooptransacties. Van CRM tot ERP-systeem of BI-systeem en alle overige managementinformatie. Je organisatie kan exponentieel groeien én inspelen op de eisen van de markt. Klinkt goed toch?

Maar hoe pak je dat aan?

Je hebt geen zin in ellende. In oneindige verbouwingen of andere ‘Ik vertrek‘-tegenvallers. De oplossing is simpel maar belangrijk: door niet alle schepen achter je te verbranden, maar stap voor stap over te gaan. Met professionele begeleiding, zodat je niet in zeven sloten tegelijk loopt én je je verwachtingen realistisch houdt. Ook spraakverwarring tussen de technologie en de business moet je voorkomen. De welbekende taalbarrière. Daarnaast kun je pas starten als je weet waar je als organisatie staat. De mate van volwassenheid van je bedrijf op IT-gebied. Voor welke stappen ben je klaar? De een wil alles naar de cloud verhuizen, terwijl de ander gebaat is bij een overgang naar Software as a Service. Of je houdt het voorlopig op een combinatie van de bestaande on premises oplossing in combinatie met cloud-based IT. Uiteindelijk wil je maar een ding: tussen de spreekwoordelijke olijfbomen efficiënt je business runnen. De nieuwe technologie omarmend, maar wel op een verantwoord tempo.

Cloud ready?

Ben je nu benieuwd of jouw organisatie klaar is voor de cloud en de Autonomous Database? Dan heeft Caesar de Cloud Ready Scan. Een Cloud Maturity Model, zodat je niets overhaast doet. Met veel aandacht voor de architectuur, de helderheid en de gebruiksvriendelijkheid van je infrastructuur. Bij Caesar Experts onderzoeken we samen exact waar voor jouw organisatie de efficiencyslag ligt en hoe je kosten bespaart. In vijf dagen weet je óf je kunt vertrekken. En wat er wel en niet mee moet. Daarbij ligt de focus op de ambitie van je organisatie. Met de technologie als hulpmiddel. Innovatie, waar menig bedrijf jaloers op is. Wil je ook vertrekken naar de cloud en de Autonomous Database? En wil je weten hoe een geoliede organisatie voor jou gaat werken?  Neem gerust contact op voor een goed gesprek met een kop koffie. Gewoon in Nederland, on premises.
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on email

Delen

Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on email

Recente berichten