Skip to content

Midlancen is freelancen met een vaste baan

Freelancers met een IT-achtergrond die wat meer zekerheid zoeken, kunnen overwegen om via een midlance-constructie voor Caesar opdrachten uit te voeren. Ze hebben dan de zekerheid van een vast basisinkomen en tegelijkertijd beschikken ze nog steeds over de vrijheden die samenhangen met het freelancen.

Veel freelancers ervaren het dat het soms wat moeilijker is om aan een opdracht te komen. Caesar beschikt over een goedgevulde opdrachtenportefeuille en heeft werk voor specialisten met kennis en vaardigheden op het gebied van .NET, Java, Oracle, BI, Progress, Integratie of Sitecore. Wie als freelancer de overstap naar midlancer overweegt en over de juiste IT-kennis beschikt, kan dus via Caesar opdrachten uitvoeren.

Niet alleen het gebrek aan opdrachten, maar ook het ontbreken van sociale contacten zorgen ervoor dat steeds meer eenpitters de overstap naar een midlance-constructie maken. Samenwerken met collega’s is nu eenmaal leuker en gezelliger en door de onderlinge samenwerking vindt er ook nog kennisdeling plaats. Maar wie kiest voor een bestaan als midlancer behoudt grotendeels de vrijheid die hoort bij het freelancen.

Overigens zijn het niet alleen de freelancers die een overstap naar het midlancen maken. Ook mensen met een vast dienstverband hebben soms behoefte aan wat meer vrijheid in hun werkzame leven. Een bestaan als freelancer vinden ze dan vaak te riskant, omdat ze bijvoorbeeld een gezin onderhouden en maandelijkse hypotheeklasten moeten betalen. Ze kiezen dan liever voor de gulden middenweg en starten als midlancer. In vergelijking met een vaste baan hebben ze dan meer vrijheid, terwijl de financiële risico’s beperkt zijn.

Drie verschillende midlance-modellen

Bij Caesar bieden we drie verschillende midlance-modellen. De verschillende modellen verschillen onderling wat betreft verdiensten, zekerheden en risico’s.

Bij het eerste model krijgt de midlancer een marktconform basissalaris en een arbeidscontract voor 36 uur per week. De midlancer is verzekerd als werknemer en ontvangt maandelijks een gegarandeerde brutobonus van € 1000 ongeacht het aantal declarabele uren. Dit model biedt financiële zekerheid, maar het totale bonusbereik ligt wat lager.

Een midlancer die kiest voor het tweede model krijgt ook een marktconform basissalaris en een arbeidscontract van 36 uur per week. Ook bij dit model is de midlancer verzekerd als werknemer. Voor elk declarabel uur krijgt de werknemer een bonus, die vrij te besteden is en gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld vervoer (auto van de zaak), laptop, opleiding, pensioenvoorziening of meer salaris.

Het derde model voorziet in een minimuminkomen en de midlancer krijgt tot 70% van alle omzet die voortvloeit uit declarabele uren. In vergelijking met de eerste twee modellen heeft de midlancer bij het derde model meer onzekerheid, maar daar staat tegenover dat er meer verdiend kan worden.

Nieuwe opdrachten uitvoeren

Om extra inkomsten te genereren, is het ook voor een midlancer belangrijk om voortdurend aan opdrachten te werken. Na het aflopen van een project moeten Caesar en de midlancer zorgen voor een nieuwe opdracht. Tussen de projecten kan in de praktijk soms wat tijd zitten. De midlancer kan deze tijd nuttig besteden door opleidingen te volgen.

Maar Caesar heeft er alle belang bij om de midlancer voortdurend aan het werk te houden. Vanwege de grote klantenkring van Caesar is de kans groot dat de midlancer aansluitend een nieuwe opdracht kan doen. Overigens verwacht Caesar van de midlancer ook een proactieve instelling. Caesar zoekt midlancers die hun eigen opdrachten zoveel mogelijk proberen te verlengen en/of nieuwe opdrachten weten binnen te halen voor zichzelf en collega-midlancers.

Arbeidscontract

Iemand die kiest voor werken voor de Caesar Groep via een midlance-constructie, krijgt in principe eerst een jaarcontract. Als de samenwerking aan beide kanten goed bevalt, dan krijgt de midlancer een contract voor onbepaalde tijd. Alleen is het arbeidspakket van een midlancer in relatie tot zijn salaris wat uitgekleed, maar door hard te werken en projecten succesvol af te ronden, kan een midlancer aanzienlijk meer verdienen dan een medewerker die een normaal dienstverband heeft. We vertellen je hier graag wat meer over!

Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on email

Delen

Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on email

Recente berichten

Stagelopen in coronatijd

Onze twee stagiairs, Christian en Achraf, zijn allebei net afgestudeerd na een bijzondere stage bij Caesar Experts. Want wat begon als een gewone eindstage werd

Lees verder »

Assimbly 3.0

Some say that version 2.0 is the real 1.0. But where is Assimbly 2.0? From 0.1 till 1.9 this versioning scheme was closely followed. So

Lees verder »